2 ankfiléer
Sås:
3 dl rött vin
1 scharlottenlök
1 dl crème de cassis
1 msk svartvinbärssylt
40 g smör
Sellerimos:
1 rotselleri
75 g smör
Sås:
Koka vinet och den finhackade löken låt vätskan reducera till hälften. Tillsätt Creme de Cassis och svartvinbärssylt och låt reducera ytterligare. Till sist rör du i smöret.
Sellerimos:
Skär kuber av sellerin och koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mixa sedan sönder kuberna antingen med visp eller i mixer. Låt smöret smälta genom att du rör in det i moset.
Ankan:
I skinnet på filéerna skär du ett rutmönster. Stek sedan på låg värme i 10 minuter på skinnsidan och vänd sedan och stek ytterligare 5 minuter på den andra sidan. Det behövs inget extra fett i pannan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar