Millesfeuille
600 g potatis
75 g Bleu de Gex
150 g Comté
2 ½ dl vispgrädde
salt och peppar
Skiva potatisen så tunt du kan, gärna med en mandolin. Varva potatis, Bleu de Gex, salt, peppar och hälften av Comtéen. Häll över grädden och på toppen strör du över resten av Comtéen. Grädda i 200° i 30 min den kommer att behöva täckas med folie efter ett tag för att inte bli bränd.
Comté och Bleu de Gex två underbara ostar.
Comté är nog min favoritost i kategorin "hårdost som man äter i bit". På något vis smakar den lite jäst fast väldigt gott. Bleu de Gex påminner väldigt mycket om Roquefort men är inte gjord på fårmjölk utan ko och kommer från norra Frankrike istället för södra. Den är väldigt stark i smaken kanske lite väl kraftig därför tycker jag att den gör sig därför väldigt bra i matlagning med lite grädde.
2 kommentarer:
Norra och norra... Östra, skulle jag säga.
Ok, nu har jag funderat länge nog och är redo att hålla med dig om östra och roquefort kanske är mer västra.
Skicka en kommentar