tisdag 25 september 2007

Bäää!

Nu har det hänt igen, jag har fått ett underbart paket!

Det kommer från snälla och givmilde Jens, jag är så tacksam! Nu undrar jag om jag kan göra något mer med det än bara gluffsa i mig det naturellt!
Det är ett rökt lammhjärta från Öströö fårfarm!

9 kommentarer:

Husmodern sa...

Oj! Vad ska du äta till den?

Louise sa...

Ja det var det jag också undrade! Jag åt den bara som den var typ som snacks, det var mycket gott!

Albert sa...

Det där var någons blodpump. Hur är du funtad som kan vilja slita hjärtat ur en så liten varelse?
Din medkänsla är obefintlig.

Andreas sa...

Ät det som det är! Med en kall öl! Och tänk på stackars Albert som går miste om något av det godaste som finns.

Louise sa...

Ja, stackars albert!

Albert sa...

Ja skölj ner nazismen med en kall bärs! Efter så mycket speciesism behöver man nåt svalkande och uppfriskande...undrar vem det är synd om?

Louise sa...

Jag förstår inte riktigt var nazismen kommer in i bilden, men jag är väl antagligen obildad!
För övrigt är det väl bra att man tar reda på alla delar av djuret, vad gör det så mycket värre att äta en "blodpump" än en filé?
Och Albert det kommer förhoppningsvis att bli mer köttbilder på den här sidan under hösten griskinder, vildsvin och älgar! Så jag kommer inte att bli vegitarian! Du får gärna vara det men försök inte frälsa mig, jag tror tyvärr att dina ord har motsatt verkan på mig!

albert sa...

Ja du är ju självklart ignorant eftersom du inte ser hur speciesism banar väg för så trevliga saker som nazism,fascism,rasism och sexism.Det är samma tanke som styr. Irrationella begrepp som intelligens och biologi används för att befästa förtryck.
Det är samma våldsmat, filé som hjärta, så du gör inget bättre än någon annan asätare.Du är inte mer miljövänlig eller omtänksam.
Det är samma överlagda mord och känslokalla industri du stödjer när du ska ha det trevligt i köket.Samma miljöförstöring.Samma svält.Samma fattigdom.
Louise om du vill slänga upp tortyrtroféer här på din blogg så kan jag inte göra något åt det förutom att lämna en kommentar då och då, det är ju trots allt vårt, ditt och mitt, internet. Sedan stavas det vegetarian. Och det vill jag inte att någon ska vara någon längre stund. Jag förespråkar veganism eftersom jag bryr mig. Så bli vegan,få ett längre liv och låt andra mänskliga och icke-mänskliga djur få detsamma!

Christina sa...

Louise: Du är ignorant. Det är illa. Men vad än värre är: du koketterar med det. Du skriver att det är "bra att man tar reda på alla delar av djuret", av det djur som burits och fötts av ett annat djur som man först tvångsinseminerat eller betäckt för att få fram det. Av det djur som är en mycket liten varelse, med ett unikt hjärta, unika ögon, lungor, nervsystem, blodomlopp och hjärnbark. Det känns ju våldsamt naturligt. Men du har rätt i en sak: det är inte alls värre att äta en "blodpump" än en filé. Men om du tycker att det smakar godare i munnen några sekunder så tugga du dig igenom små ulliga varelser som får ruttna igenom hela ditt vidriga tarmsystem och skitas ut genom ditt anus och efter det torka då ditt rövhål med lite papper från Lambi, du vet pappret med det söta lammet på...