måndag 24 september 2007

Nu funkar både nyckelben och dator hjälpligt!

Sen jag skrev sist har det hänt en hel del som antagligen kommer att ha ganska stor inverkan på bloggen.
Jag har flyttat till en annan stad. Söta, fina underbara Uppsala.
Jag har blivit student, på kanske världens bästa universitet, SLU. Där läser jag till livsmedelsagronom och lär mig om fullkorn, ägg, kött, mjölk, grisar och vall, men också om inte fullt lika roliga saker som t.ex. Buffertar, enantiomerer, stereoisomeri och fenol. Fast jag början nästan tycka att det är lite roligt med kemi också!
Jag har redan massa som jag vill skriva om men just i dag finns inte tiden, men håll ut för snart kommer bilder och smaktest på äggen från gården som också levererar till Matias Dahlgren och även en utvärdering om hur man mår efter att ha ätit mycket söt och god sockerbeta (det har ganska mycket gemensamt med dunderhonung)!

4 kommentarer:

K sa...

Åh, då kanske du snart kan tala om för mig hur jag ska göra för att bryta vallen, eller vad det nu kan heta. Hur jag ska göra om äng till åker, menar jag. Och en massa andra saker som det är omöjligt att hitta någon information om på internet.

Kultursylt sa...

Hurra!

Vad kul att du är online igen. Ser fram emot många djupdykningar i matens minsta beståndsdelar och studentperspektiv på köket.

Björn sa...

Kul att du är igång igen!

Louise sa...

K: Jag ska göra mitt bästa för att tareda på hur du ska göra, kanske du borde skaffa dig en traktor!
Det ända jag lärt mig om det hittills är att en vall och en äng är långt ifrån samma sak, vallen är välplanerad (fast det inte ser så ut) för att passa just de djur som ska vandra där just den sommaren!

Kultursylt och björn: Kul att ni tycker det det tycker jag med (fast det verkar som att jag är lite segstartad!)