fredag 12 februari 2010

Ånga 1

Man vet aldrig vad som ska hända när man går till köket för att laga mat i mitt hus. Eftersom mer än halva huset består av oss utlänningar som inte har kunnat flytta hit med bil så äger majoriteten ett kokkärl och möjligtvis en stekpanna. Men det är så spännande vilken oerhörd variation det är på maten här. Det bästa är att alla är väldigt pigga på att få bjuda på sin mat. För några dagar blev jag bjuden på hemmagjord couscous och lammgryta. Det var nämligen en algerisk kille som hade besök av sin kusin som hade med sin mammas couscous som sedan ångkokades över ångorna från långkoket. Ja, för kokkärlet som denna man har valt att ha med sig hit är nämligen en enormgryta med tillhörande ångkokningsateralj för att kunna koka perfekt couscous!

3 kommentarer:

K sa...

En couscoussier helt enkelt!

Louise sa...

Verkligen, han förklarade även för mig att även couscousen som man köper i affaren bör ångkokas för att bli riktigt bra. Att de på paketet skriver att man bara behöver hälla på kokanade vatten och låta det svälla är bara en tramsig genväg för att folk inte ska bli bortskrämda, men enligt honom är det inte riktig couscous.

陽春麵Star sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.