lördag 11 augusti 2007

Att lagra inför vintern

Det blev verkligen en segstart på bloggen efter semestern, tyvärr! Jag har haft fullt upp med att sylta och safta. I kylskåpet finns nu Hallon och chipotlemarmelad (jag lät dock bara chipotlen koka med, alltså jag hackade inte i den), hallonsaft , svartvinbärsmarmelad (Hirams recept är ju det riktiga, det rätta och det bästa av dem alla!), svartvinbärssaft , krusbärschutney och körsbärsmarmelad(fast den gjorde mamma, Receptet kommer ifrån Elle Mat&Vin och innehöller körsbärslikör, mums!). Det känns som att hela min familj nu kommer att överleva vintern, eller saknas det något livsviktigt?

4 kommentarer:

Jessika sa...

Jag lägger in gurkor varje år. Och gör drottningsylt.

görel sa...

Jag har just gjort en sats mjölksyrade gurkor (eller tanken är ju att de ska bli mjölksyrade så småningom) - mycket spännande, det har jag aldrig provat förut!

I år har jag också frusit in småportioner av svarta vinbär, i små plastpåsar, att ta fram och ha i t.ex. gröt eller yoghurt.

Hallon- och chipotlemarmelad låter vansinnigt gott!! Måste provas nästa år!

Louise sa...

Jag har aldirg lagt in gurkor, men det är gott att äta. Det får bli någon annan gång för just nu är jag trött på att tvätta burkar!

Görel: Hallon och chipotlemarmelad är väldigt gott, gör det!

Erica sa...

snubblade in här och måste säga att jag också älskar å laga mat !!! kul att träffa någon i ungefär samma ålder också, ialf under 30 =) blogg.passagen.se/missfoxy