onsdag 1 augusti 2007

Prickiga muffins


Jag älskar verkligen blåbärsmuffins och gör det varje år vid den här tiden. Det känns så bra att plocka själv istället för att köpa frysta fast egentligen tror jag att det funkar nästan lika bra. Nytt för i år är kokosen, den passade väldigt bra i också blev det lite extra saftigt och gott. Som grund till receptet har jag använd min mammas gamla hemkunskapsbok ”Mat i vardagslag” av Birgit Floderus och Ingrid Ljunggren.

Blåbärsmuffins
125 g rumstempererat smör
1 ½ dl socker
3 ägg
2 dl mjöl
¾ dl kokosflingor
½ tsk bakpulver
3 dl blåbär

Enklast är att använda elvisp för att vispa ihop smör och socker så den är ordentligt ihop blandat. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda mjöl kokos och bakpulver och häll i det i geggan. Vänd sedan ned blåbären, enklast är att använda en slickepott. Klicka ut smeten i muffinsformar, självklart blir det fler om du gör dem i små formar. Jag hade alldeles för stora formar men pappret är så sött på jag måste använda dem ändå, men det blev bara 9 st.

3 kommentarer:

K sa...

Jag vet inte om det fungerar i det här receptet, men jag har kommit fram till att jag tycker så mycket bättre om kokosflagor än kokosflingor. Svårt att få tag på, men det finns på Finefood. Och de blir inte sämre när de inte är så torra, utan snarare bättre som lite fuktskadade. Kokos är super.

Louise sa...

Jag har sett såna, men aldrig prövat. De ser egentligen mycket frächare ut men som sagt var de är lite krångliga att få tag på!

陽春麵Star sa...

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,成人圖片區,性愛自拍,美女寫真,自拍