tisdag 8 maj 2007

Apelsin och chokladvision


Förra veckan fick jag en uppenbarelse, en chokladkaka med orangecurdfyllning (lemoncurd fast med apelsin)! Jag visste att jag inte skulle få ro förr än jag hade försökt mig på att göra det! De perfekta chokladmuffinsen (som Gitto tipsat om) fick agera chokladkaka. När jag skulle göra orangecurden uppstod ett litet problem, kokböckerna dög inte, jag ville ha receptet som fanns i datorn och den är bortrest! Så jag började improvisera. Det blev gott men inte någon orangecurd utan en apelsinsås och den passade perfekt till muffinsarna!

Apelsinsås

3 små apelsiner, saft + cest
½ citrons saft
2 dl socker
50 g smör
2 ägg

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka tills såsen tjocknar tar ca 10 min, men glöm inte att vispa!

6 kommentarer:

Husmodern sa...

Jag gjorde muffinsen förra helgen på landet men blev inte helt nöjd, mandelkvarn till trots... Kanske nåt fel på mina bakkunskaper, men de kändes som vilka muffins som helst, faktiskt. Jag är å andra sidan kanske den enda som gjort Death by chocolate två gånger och misslyckats båda gångerna. Ska hålla mig till Anna Bergenströms konfekttårta i fortsättningen!

Louise sa...

Du måste ha väldigt bra recept på vilka muffins som helst. Jag tycker att de blir saftigare pga mandeln men man får ju inte ha dem inne för länge. Smaken är ju som baken...
Konfekttårta, åh fantastiskt! Fast det känns så höstigt!

K sa...

Det skulle vara lätt att säga något olämpligt om den där bilden, men jag vill i stället skriva att jag förstår tanken med en apelsinkrämsfylld chokladmuffin och att jag gärna skulle vilja smaka den, även om det blev något helt annat den här gången.

Louise sa...

Jag tycker att det se ut som smält smör på bilden, inget annat (det hade ju varit bättre om det sett ut som apelsinsås!)
När jag lyckas med min grundtanke så kan du få smaka!

maki sa...

hej hej!!
looks beautiful!
if i go to sweden, make this for me, PLEASE!!!!!

Louise sa...

Hej Hej Maki!
Of course I will! But not if, when!