onsdag 2 maj 2007

Omoraliska fiskpinnar


Fiskpinnar var en av de få rätter som jag kunde äta i skolan, trots det inte direkt min favoriträtt fast ikväll ville jag ge den en ny chans. Det blev gott med pressad potatis och en väldigt enkel och god sås.

Fiskpinnar 2 port

2 koljafiléer (eller hällre en fisk som är bättre för samvetet och miljön, men de här låg redan i frysen och hade ju varit ännu värre att slänga den onda fisken.)
mjöl
ströbröd
salt och peppar
1 ägg
Libbsticka (gav inte så mycket smak som jag hoppats på, om du ändå har sådan hemma ha dem då hällre i den pressade potatisen)

Skär filéerna till önskad storlek. Dubbelpanera dem, genom att doppa dem i 1. Mjöl 2. Ägg 3. Ströbröd blandat med salt, peppar och (libbsticka) (om du vill skoja till det hela lite kan du mortla i lite fänkålsfrön). Stek i smör, till de får en fin färg och är genomstekta.

Sås

Blanda gräddfil med en skvätt citronsaft, socker, salt och peppar, tills det smakar bra!

Inga kommentarer: