fredag 25 maj 2007

Delrapport Paris

Paris rappoterning her ju inte varit den bästa och det beror helt klart på att det finns så väldigt mycket man vill göra och upptäcka i denna enorma stad och jag kommer bara hinna med en bråkdel! fast det är ju bra för då finnns det anledning att återvända!
Dagen började med att Paris visade sig från sin bästa sida, lagom varmt och soligt, mycket skönt! Men det vände, himlen blev grön och det blev mörkt. Buller hördes på avstånd och plötligt började det blåsa, kraftigt. Då öppnade sig himlen och *aris var helt plötsligt en stor duschkabin. Det blixtrade och dundrade! Jag och min mamma som befann oss på en nystängd tygmarknad var tvugna att ta skydd där det fanns! Det blev en turistig bar. Direkt när vi steg in genom dörren sa min mage "Louise om du inte äter nu så kommer du att dö!", det ville jag ju inte så jag följde helt enkelt min mages råd och beställde en crêpe. Jag vet inte vad de hade gjort med den, men den var rikigt äcklig och gick faktiskt inte att äta upp (det brukar inte hända särskillt ofta att jag inte äter upp när jag är hungrig, jag burkar kunna stå ut med ganska mycket då). Osten som var i smakade ingenting, skinkan var full med hårda bitar och självaste crêpen var torr! Fram till detta hade hänt så hade jag nog sagt till er att jag bara ätit jätte gott i Paris men tyvärr måste jag meddela att det äve finns dålig mat här!
Fast jag kommer nog snart att glömma denna äckliga pannkaka och istället minnas, underbar falafel med mumsig aubergin, all fantastisk bra färdigmat i mataffärerna, färska mandlar och alla goda bakelser!

11 kommentarer:

Jessika sa...

De där bakelserna ser hemska ut :).

Jessika sa...

Och ät några briocher också när du ändå är där :).

Jens sa...

Jag tycker bakelserna ser mumsiga ut, fint med blommor på! Fortsätt ha det bra!

Husmodern sa...

De ser fantastiska ut! Hur går det med Angelinas, då?

Jens sa...

Nu har jag äntligen hämtat myskmadran och den var minst sagt lite trött. Skäms för att jag väntat så länge men jag har verkligen inte haft tid. Det ska bli mitt projekt att gjuta liv i dom små krukorna!

Louise sa...

Jessika: Nu har jag ätit brioch för dig också, snällt va :)
Husmodern: Ja, jag har inte kommit dit faktiskt, har inte rört i de kvarteren så mycket. får de om jag hinner dit idag, annars så får jag ta det nästa gång jag kommer hit!

Jens: Du kan säkert få liv i dem de är ju nästan ogräs, så det borde inte vara något problem. Jag vill se en blid när de frodas i ditt land! Och glöm inte att göra goda drycker av det också!

Jessika sa...

Tack, nu kan jag dra mig tillbaka lycklig :). Men de är ju goda, man kan inte äta för många av dem bara.

K sa...

Jag tycker att de där bakelserna ser ut som konstiga men smaskiga bröst och det tycker ni andra också!

Louise sa...

Du tror dig ofta veta vad andra tycker k! Men det ena bröstet måste haft canser för det har bara hälfens av det andras storlek. Fast jag tycker mer att det ser ut som ett par ögon faktiskt.

K sa...

Synd att du tror att jag tror det.

Trist om man jämt ska behöva använda känsloikoner för att folk inte ska ta en på allvar.

Louise sa...

Jag förstod faktiskt att du inte menade allvar, jag syftade på något annat oallvarligt nämligen ditt utalande om ost- och korvmänniskor, som jag tyckte var kul (fast det var kanske inte så lätt att förså eftersom jag inte skrev det!)