fredag 4 maj 2007

gris med frukt

Snälla Jens har rekommenderat mig i .se, så välkomna alla nya göteborgska läsare (och ni andra med för den delen)!
Igår blev det en smarrig och lättlagad fläskmiddag, men den var inte så visuell så jag struntade i att ta kort!

Sichuanpepparmarinerad skinkschnitzel 3 port

3 skinkschnitzlar
2 msk sichuanpeppar
1 krm salt
1 tsk råsocker
3 msk olivolja

Rosta sichuanpeppar i en torr panna, mortla ihop den med salt, socker och olivolja. Kladda in köttet med marinaden, låt ligga i en halvtimme. Stek! Servera med ris och fruktkompott.

Fruktkompott

2 små äpplen
1 litet päron
1 liten bit ingefära
½ citrons saft
1 näve gröna russin (eller gula, eller bruna, eller svarta fast gröna är bäst!)

Skala och skär frukten i klyftor, lägg i en kastrull och pressa över citronen. Dela ingefäran i några stora bitar och lägg i dem med. Sjud på svag värme i en kvart (se till att det inte kokar torrt). Plocka upp ingefäran och lägg istället i russinen, rör runt.

2 kommentarer:

Husmodern sa...

Det här receptet låter mycket bra! Sichuan och gris är en gammal hederlig kombination! Ska testa!

Louise sa...

Gör det och framför allt med en lite fruktkompott till!