måndag 2 juli 2007

En fantastisk sallad


Jag tyckte att det var min mamma som lagade den här rätten och mamma tyckte att det var jag, så det var väl en lyckad kombination av oss båda. Det kommer att var en storfavorit bland salladerna i sommar, enkel och mycket, mycket god.
Ankan är köpt i en asiatisk butik, grillad och fryst. Om man inte råkar ha en sån liggandes i sin frys hemma kan man istället ta något annat kött såsom skinka, kassler, marinerad fläskfilé, grillad kyckling eller vad man nu känner för. Om du tar ett magrare kött kan det nog vara gott att skvätta lite olivolja på den färdiga salladen.

Vattenmelon och anksallad 2 port

¼ vattenmelon
1 dl bulgur
300 g färdiggrillad anka
75 g fetaost
soltorkade oliver eller de oliver som du gillar bäst
basilika
peppar
salt

Koka bulguren. Skär ankfilén i minder bitar och stek den tills den får en knaprig och god yta. Tänk på att anka är en väldigt fet fågel så något stekfett behövs inte. Kärna ur vattenmelonen och skär den i bitar. Blanda allt i en stor skål och ät ljumen.

4 kommentarer:

Kinna sa...

Tja, nu har jag länkat in dig i min lista över matbloggar på min blogg.

Louise sa...

Åh vilken ära tack! Jag gillar din blogg med du har alltid så mycket intressant fakta om allt!

Jens sa...

Oj vad sjyst med färdiggrillad anka! Ska leta efter det i mina asiatiska butiker!

Louise sa...

Ja den är god också! Man köper den i en fryst enkilos-klump. Jag har haft den i frysen i flera månader för att jag trott att man var tvungen att äta upp den på en dag men den klarar sig fakriskt ofryst i kylen i några dar.