måndag 26 februari 2007

Natto, uppföljning

Jag antar att ni under hela helgen funderat: Hur smakar egentligen natto? Skönt att Louise ska avlägga en utförlig rapport på måndag så jag äntligen får veta!
Jag måste tyvärr göra er besvikna, det blev ingen vanlig natto ätning. Tanken var ju att äta riktig natto med ris och soja. Få känna surströmmingslukten och kladdigheten, kanske äcklas en aning, men tyvärr ändrades planerna.
Vad blev det då? Jo, natto-godis! (Jag skulle ha kallat det för snacks men japanerna kallade det för godis). Till utseendet såg det ut som vanliga rostade sojabönor smaken var ganska lik också, förutom den lite jästa eftersmaken som uppstod. Jag kan ju inte säga att det var tråkigt att få nattogodis, men jag längtar bra mycket efter den riktiga natton!

6 kommentarer:

Jens sa...

Har du ätit något annat kul i helgen?

Louise sa...

Ja jag har ätit massa! Bland annat åt jag råbiff efter diskussionen på din sida. Åh vad gott det var! Kunde inte bestämma mig om jag ville ha halstrad eller inte så jag gjorde två små biffar och så halstrade jag den ena, den blev faktiskt godare, man kände smakerna bättre! Nu måste jag verkligen börja äta råbiff oftare!
Jag ska däremot inte göra om misstaget att köpa stora kapris i lösvikt, de som var bra var ju goda men hälften av de jag köpte var dåliga! Ska gå till en bättre butik nästa gång!
Har du ätit något smarrigt då?

Jens sa...

Jorå, skriver lite om vad jag åt på min sida. Var även hos mina plastföräldrar och åt en fin middag. Bla krabbsuccé som är en riktigt härlig retrorätt med krabbkött tunn spagetthi och riven ost i något suffléliknande. Jättegott! Vi provade att dricka Gewürztraminer till men det gick helt åt skogen. Måste ha varit den där umamin som spökade igen...

Sorgligt nog har jag aldrig ätit råbiff men vill verkligen prova...

Louise sa...

det var löjligt lätt att göra sin egen råbiff, jag gjorde bara som Jonas Bergroth skrev i dina kommentarer.
Nu måste jag visa min okunnighet men var är umamin i den suffleliknande rätten?

Jens sa...

Krabban, jag tror att det är det mest umamirika skaldjuret. Har fått lära mig av vänner på systemet att det är en killer för vin, veteöl brukar vara ett säkert kort

Louise sa...

Aha! Det var bra att veta!