tisdag 20 februari 2007

Pomelo i TV

Var det bara jag som blev helt till mig när de nämnde pomelo i Plus? De sa att den kom från Egypten jag trodde pomelo kom från Asien?! Om jag minns rätt fraktades den hit med flyg, inte bra! Det är tur att den är dyr så att jag inte har råd att köpa den för ofta.

3 kommentarer:

Jens sa...

Aha! Jag hade ingen aning om vad Pomelo var när du skrev om det men jag åt det ju senast dagen innan julafton i Shanghai. Trodde också att det var något typiskt asiatiskt. Den här torra och köttiga citrusfrukten är verkligen häftig!

Louise sa...

Köttig är verkligen det rätta ordet! Det är så härligt att skala den för skalet är så tjockt så man får riva stora bitar av skalet och nästan gräva sig igenom allt det vita för att komma in till frukten! Det är verkligen en fantastisk frukt!

kultursylt sa...

Skjunger Pomelons lov!

Väldigt smarrig frukt det där, perfekt annorlunda innehåll i en fruktsallad. Enligt pomelofaktakällan no.1 i Sverige så importeras frukten till Sverige från Israel. Men min gissning är att globaliseringen har givit oss fler källor till denna frukt. På Frukt och görntfrämjandets hemsida visar de en päronformad frukt, men den jag åt var stor och rund. Kanske är som med Avoccado att den kan se så olika ut beroende på var den kommer ifrån.