måndag 19 februari 2007

Egen blogg och ett par riktigt goda småkakor!

Efter att på omvägar hört att Meny ansåg att småkakorna inte var lika goda som för 200 år sen (som om de kunde minnas den tiden). Det hela berodde i varje fall på att man nu använde vanligt vitt karaktärslöst socker istället för honung eller farin och att våra kakor idag inte är så kryddade. De tycker att våra småkakor nu var tråkiga och så ska det ju inte vara! Jag tog saken i egna händer och inspirerades av ett recept på Cela Cuisine gjorde om det och kakorna blev hur goda som helst! Har aldrig förr haft mjölk i småkakor men den gjorde kakorna så lena och goda.

Jag tror verkligen att det var så här kakorna smakade under romantiken!

Fänkål och vaniljkakor ca 20 st

2 dl farinsocker
75 g mandel
1 dl florsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ny mortlade fänkålsfrön
1 ägg
1/2 dl mjölk
80 g smör (smält)

Mal mandeln till mjöl men det gör inget om det är lite bitar kvar, det blir bara gott.
Blanda torra och blöta ingredienser först var för sig och sedan rör du bara ihop dem med varandra.
Klicka ut smeten på plåt och grädda i 175° i 7 min

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åskitsmaskineriet gör sig i ordning sina kvarnar för att mala argument och chipote. Hipp hipp hurra för det nya matbloggsmeccat!

Jens sa...

Superduper! Du åker upp på länklistan direkt! Åh, vilket fantastiskt namn sen

Anonym sa...

Mitt första matbloggsbesök!
Nu har jag lagt till dig som favorit och jag planerar att bli en ytterst trogen besökare.
På återseende//
Annasyssling

Anonym sa...

Kultursylt: Här ska malas!

Jens: Kul att du gillar det, jag är väldigt nöjd med namnet också!

Annasyssling: det känns bra att jag leder in dig i matbloggsvärlden, men passa dig för de tär lätt att bli fast!