fredag 23 februari 2007

Marinerad brysselkål

Trodde inte att jag hade någon mat att blogga om idag, men efter lunchen har jag fått ändra mig. Det var så gott så gott, marinerad brysselkål! Gjorde den igår kväll och då var det inget speciellt, smakade som brysselkål med lite citron. Nu hade det gottat till sig ordentligt.

Marinerad brysselkål

Brysselkål
Citron
Karchai
Ingefära
Salt
Socker

Koka brysselkålen och dela den i halvor
Blanda citronsaft, riven/skrapad krachai, riven ingefära, salt och socker.
Häll dressingen över brysselkålen, låt stå i kylskåpet i drygt 12 timmar.

10 kommentarer:

Jens sa...

Det är häftigt med mat som gottar till sig och blir mycket bättre!

Jepp, har ätit tusenåriga ägg. Har du? De ser lite läskiga ut. Gulan har blivit gråblå och vitan har helt förvandlats till en brun transparent massa. Är ändå ganska gott serverade med lite lös tofu, ingefära, socker, vinäger och gräslök

Jens sa...

Dock blir vissa saker inte bättre av att "gotta till sig". Min nudelsoppa till exempel, som jag gjorde enorma mängder av, såg väldigt trött ut när jag dumpade den igår och vakeläggen hade nästan blivit tusenåriga.

Louise sa...

Nej jag har inte ätit tusenåriga ägg men jag ska, nån gång!
bra att du tipsa om att inte göra förmycket av din nudelsoppa, jag ska göra den nästa vecka har jag tänkt!

Louise sa...

Nej jag har inte ätit tusenåriga ägg men jag ska, nån gång!
bra att du tipsa om att inte göra förmycket av din nudelsoppa, jag ska göra den nästa vecka har jag tänkt!

Louise sa...

Ständigt dessa dubbelkommentarer! fy mig!

Jens sa...

Har man viktiga saker att säga så har man!

Prova att ha tusenåriga ägg i soppan, brukar stå som preserved eggs i asienbutikerna

Louise sa...

Jag har ju redan köpt vaktelägg, men jag kan ju spara dem till något annat. Tusenåriga ägg verkar bättre!

Jens sa...

Ja, de är mer speciella i alla fall. Vaktelägg på burk smakar mest som vanliga ägg fast lite unknare eftersom de har varit konserverade. Färska vaktelägg är väl stört omöjligt att få tag på i Sverige.

Anonym sa...

ojoj det låter så gott med den marinerade brysselkålen men jag som nybörjare i köket undrar förstås om proportionerna. Hur mycket av varje ingrediens.. på ett ungefär åtminstone?

Louise sa...

Kul att komenterade det här, hade nästa glömt bort det, men gott var det! Jag tror att dessa mängder kan stämma ungefär:
Mest brysselkål en förpackning.
2 msk citron
1/2 msk krachai (får du inte tag på det ersätt det med ingefära)
1/2 msk färskingefära
1 krm salt
1 tsk socker
men smaka dig fram så går det nog bra, det är bara att våga och det gör inget om det går illa ibland!