Jag är inne i en bovetemjöl period, en ganska intensiv sådan. Det är så god smak! Pannkakor blir så mycket krispigare med bovetemjöl.
Igår trillade det ner en ny kaka i lådan och den innehåller såklart bovetemjöl. Den blev väldigt god med en stark pistagesmak, men inte speciellt söt. Den är lite som en blandning mellan småkaka och knäckebröd fast mjuk.
Nöt och korintkakor
25 g pistagenötter
25 g paranötter
25 g pumpakärnor
50 g korinter
Igår trillade det ner en ny kaka i lådan och den innehåller såklart bovetemjöl. Den blev väldigt god med en stark pistagesmak, men inte speciellt söt. Den är lite som en blandning mellan småkaka och knäckebröd fast mjuk.
Nöt och korintkakor
25 g pistagenötter
25 g paranötter
25 g pumpakärnor
50 g korinter
2 dl bovetemjöl
2 dl farinsocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk hjorthornssalt
1 ägg
2 dl cremé fraiche
1 dl mjölk
75 g smör
Hacka nötterna och pumpakärnorna mycket fint och blanda med alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda med de andra blöta ingredienserna. Rör ihop de båda blandningarna och klicka upp på plåt, grädda i 200 i 8 min.
2 dl farinsocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk hjorthornssalt
1 ägg
2 dl cremé fraiche
1 dl mjölk
75 g smör
Hacka nötterna och pumpakärnorna mycket fint och blanda med alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda med de andra blöta ingredienserna. Rör ihop de båda blandningarna och klicka upp på plåt, grädda i 200 i 8 min.
10 kommentarer:
Du verkar vara baktypen. Jag borde också baka mer... dessa verkar goda!
Jo då baktypen det är jag! men ibland blir det lite för mycket som typ igår, detta var min middag!
Urk... magknip!
Jag åt inte alla kakorna, utan några stycken bara och ganska mycket smet. Inte magknip bara gott! Men ikväll blir det riktig mat ma la tang med tusenåriga ägg!
Oooh, härligt, du får berätta hur det gick! Här är en liten inspirationsbild: http://www.flickr.com/photos/lobsterstew/155233367/
Frigolitskål med plastpåse är orginalet, mest praktiskt så
På tal om pannkakor och bovetemjöl så är ju såna där mörka crêpes som man kan få i Bretagne gjorda på just bovetemjöl. Jag fick veta bara häromdagen att blé noir är just bovetemjöl.
Jens: det blev porslin för min del i alla fall!
översättarhelena: Blé noir, där ser man! Men det är lika gott när man gör efterrättspannkakor
Crêpes precis som många andra välpacketerade rätter är ju aldelses utmärk snabbmat på stan. Hur kommer det sig att det inte finns några storskaliga alternativ till hambugare, korv och kebab som fungerar?
Alltid när alternativa saker kommer "Mening Green" så går dom i konkurs eller som blir det som "Fyra knop" väldigt romantiskt och småskaligt.
det har ju öppnat en lite barack vid odenplan som sälje crêpes, jätte goda! men da har bara öppet under den lite varmare delen på året.
Jag saknar det man kunde äta i frankrike som snabbmat, en baguette med två burgare i och fullproppad med pommes frites(kanske var det majonäs också), mums vad gott det var!
sen vet jag inte riktigt vad det är för ställe du syftar på med "fyra knop" jag känner bara till dett knop ställe och det heter sju knop men det är ju ett kafe inte gå-på-stan-och-äta-i-handen-mat.
Skicka en kommentar