I pannan
Jag idag lagat och ätit en fantastisk lunch! Jag hade en idé om att man borde kunna använda rosenblad även i matlagning och inte bara i sockerkombinationer. Att självaste tillredningen skulle bli vacker var jag förinställd på men att även resultatet blev supergott kändes inte lika självklart. Rosenbladen ger en mild men mycket fin smak till rätten. Receptet består av vad som fanns i hemma, har du inte lite kyckling över går den att utesluta fast du kanske inte blir lika mätt.
Den färdiga rätten, inte lika vacker men god!
Krämig rosgryta 2 port
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
olivolja
1 squash
½ tsk gurkmeja
1 kycklingbröst
50 g fetaost
2 nävar rosenblad
Hacka purjolöken och vitlöken. Skär squashen i halvmånar och kycklingen och fetan i kuber. Fräs purjon och vitlöken i lite olivolja i en traktörpanna, när purjon börjar mjukna tillsätter du squashen och gurkmejan. Låt puttra några minuter under lock. Lägg i kyckling och feta och strö över rosenbladen, rör runt så att rosenbladen blir mjuka och kycklingen blir varm. Servera med exempelvis bulgur.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Åh jag vill göra rosenmarmelad!!! Nu har jag hittat torkade rosor avsedda för te som jag ska göra det på. Mitt problem har varit att hitta obesprutade rosor.
jag gjorde faktiskt rosenmarmelad förra veckan, den blev söt men god fast lite för fast i koncistensen. Jag har plockat rosenbladen själv av nyponrosor som ju växer lite överallt, några har säkert stått för nära vägen men jag tror jag överlever ändå...
Det har kommit ett mousserande rosenbladsvin, det ska tydligen smaka gammal tvål...
Jag menar rosenbladsmarmelad ala Iran.
Rena rosor, som den sorten du köper i blomsteraffären. Försök få tag i såna obesprutade som du kan äta upp du ;).
Man kan faktiskt. Man måste beställa i förväg och det kostar lite mycket.
Vi har en ros som håller på att dö vilket gör oss väldigt ledsna. Leeeeedsna. Blommar dina rosor redan?
Vilken bra ide´! Jag fick genast en massa bra idee´r nu tack vare dig, Tack!
Jens: Det låter inget vidare, om det ändå hade smakat färsk tvål hade det varit ok!
Jessika: Det låter väldigt krångligt, kan du inte använda nyponrosor tillsvidare?
K: Så trååååkigt! Det är inte kul när kära blommor dör, fast vilken tur att du fått en libsticka att ersätta den med!
Ilva: kul!
K: Nyponrosorna blommar i alla fall, några andra har vi inte
Skicka en kommentar