lördag 16 juni 2007

Tycker du också att jordgubbarna är så billiga just nu så du inte kan låta bli att köpa dem? Tycker du att jordgubbarna inte smakar så mycket som de borde? Istället för att äta dem naturella och bli besviken kan du göra en god och smakrik salsa!

Jordgubb- och tomatsalsa

2 tomater
lika stor mängd jordgubbar som tomater
1 tsk socker
½ tsk chiliflingor (eventuellt lite mer om man inte har någon känslig person att utfodra)
1 vitlöksklyfta
½ msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Skolla tomaterna och ta bort kärnorna. Hacka dem och jordgubbarna smått. Rör ihop dem med de övriga ingredienserna (självklart bör du ju hacka eller pressa ner vitlöken och inte lägga i den hel). Ät till en köttbit eller något liknade.

6 kommentarer:

Jens sa...

Smart! Man får börja använda dom smaklösa jordgubbarna som smaklösa svenska tomater istället!

Louise sa...

Exakt!

Husmodern sa...

Jag brukar göra en mango/jordgubb/gul paprikasalsa med chili och balsamvinäger. Ser gott ut!

Louise sa...

Det låter också väldigt gott!

Jessika sa...

Hur jordgubbigare blir jordgubbar av balsamvinäger?
(kan inte äta jordgubbar).

Louise sa...

Det ska ju vara gott (har läst i säkra källor, typ Lisa) fast jag har aldirg testat, däremot har jag prövat med hallonvinäger gott fast man får ju inte ha för mycket, det blir ju lätt stickigt då!
Så de kanske blir 30% mer jordgubbigare med hallonvinäger (konstigt!)