tisdag 26 juni 2007

Älskade fläder

Förresten så har jag ju helt glömt bort att jag faktiskt gjort en väldigt god snaps i dagarna. Med fläder som krydda blev den mild och frisk utan för mycket spritsmak. Någon blid blev det aldrig för jag hade och har inte nu heller orkat ladda upp kameran, men jag ska bättra mig! Fast det ser ut som den här fast med såna här blommor i.

Fläderblomssnaps

Täck blomklasarna med brännvin, pressa över citron drygt 1 msk till 2,5 dl sprit. Låt stå i två dygn, sila sedan genom melittafilter. Klart!

Idag har jag tänkt göra älggrässaft vi får se hur det går!

6 kommentarer:

Jessika sa...

Gud vad ni tillverkar schnapsar ;), ni kommer att trampa runt småberusade hela hösten ;).

Louise sa...

Fast det var en ganska liten flaska... som redan är slut...

Björn sa...

Hur gick det med citronspriten? Den jag fick vara receptkonsult till via sms när jag var packad..?

Louise sa...

Citronspriten blev väldigt besk, jag kan ju inte påstå att den var väldigt god, men den gick ner. Jag tror egntligen att det stora felet jag gjorde med den var at den stod för länge, lite mer än en vecka. Fast det är väl en smak sak...

Jessika sa...

En schnaps på blandade ätbara blommor vore kul att göra. Och se hur den blev att dricka. Violer, ringblommor, rosor.
Jag lägger ju in bär med sprit och socker på sommaren men det ska stå och mogna i minst en månad när man försluter burken. Kanske blir citronschnaps bättre av lite socker för att få upp bitterämnena en aning?

Louise sa...

Antagligen skulle lite socker inte suttit fel!
Att gör snaps på flera ärbara sortersblommor är ju i alla fall vackert medan man gör det men smaken? de kanske inte smakar så mycket överhuvudtaget. Fast det är ju helt klart värt ett försök!