måndag 4 juni 2007

Kall banan


Alla som läste Lisas kolumn i SvD i lördags kan ju bara föreställa sig hur glad jag har varit i helgen. Dessutom avslutades söndagskvällen på ett väldigt gott sätt då jag upptäckte att jag för någon månad sedan hade följt kardemummas råd att frysa in skalade bananer!

Låtsasglass

Frysta bananer (frysta utan skalet på!)
Apelsinsås (orkar du inte göra egen så kan jag tänka mig att det är gott med köpt lemoncurd också)
Crème fraiche
Mynta

Mixa bananerna tills att de ser ut som bulgur. Försök att peta så lite som möjligt i bananhacket för det smälter lätt av kroppsvärmen. Lägg upp i skålar och ringla över apelsinsåsen och crème fraichen, hacka mynta och strö över.

10 kommentarer:

Husmodern sa...

Ja, grattis Louise!

Jens sa...

Vad skrev hon? Tipsade hon om dig? I så fall, stort grattis! "Glassen" ser väldigt rolig och slajmig ut!

K sa...

Ja, det ser smaskigt ut!

Jag vet inte heller vad du så mystiskt refererar till. Jag sa upp prenumerationen på SvD i förra veckan. Det här är första tillfället då jag saknar den.

Louise sa...

Bådar inte gott om du saknar den redan första veckan, men den finns ju på bibloteket å andra sidan! Ni får gå dit och läsa, var bara försiktiga med att dricka kaffe samtidigt för det kan lätt fastna i halsen!

Kinna sa...

Jag läste Lisas kolumn. Jättekul, grattis.

Jens sa...

En till glad nyhet Louise: vi är båda länkade av Alice Brax!!!

Louise sa...

Kinna: Tack!

Jens: Oj! Wow!! Nu gäller det verkligen att man skärper till sig!

K sa...

Jag saknade den för att jag inte får veta vad som skrivits om dig. De ska väl inte skriva om dig varje vecka? Då får jag anlita någon nyhetsklippstjänst i stället.

fax sa...

om man bara låter bananerna ligga i frysen ett par timmar sådär, blir de mixade alldeles så där mjukkrämiga som italiensk glass (/sorbet). då behövs inte ens crème fraiche.

Louise sa...

Det låter intressant! Fast här behövs cermè fraichen främst för att det inte ska bli för sött, apelsinsåsen är ganska så söt nämligen.