fredag 29 juni 2007

Tävlingsbidrag


Bara för att vara med i Lisa och Johans tävling så gjorde jag en gazpacho. Tyvärr valde jag fel dag, en regnig dag. Idag är det dock soligt och idag smakar också soppan bra. Jag hade bara tre grundtankar inför mitt gazpacholagande.
1. Blöttbröd är inte gott!
2. Lavendelblommor kan lätt smaka tvål undrar om de gör det i kombination med tomat?
3. Vatten är blaskigt.
Jag tycker att jag följde dem bra. Sist innan du läster receptet vill jag bara höja ett varningens finger, har du tarmproblem ät endast soppan efter konsultation med din läkare.

Gazpacho fristil

1 gurka
2 burkar tomater (jag använder änglamark, det känns frächare på nåt sätt)
1 lång röd paprika
1 färsk gul chili (jag hade styrka 7, men jag kärnade ur den)
1 smal liten purjolök
3 sellerisjälkar
1 knubbig vitlöksklyfta
1 näve färsk timjan
12 st lavendelblommor
1 msk citron
Drygt 1 ½ msk socker
salt

Ta bort alla oönskade kärnhus. Lägg samtliga grönsaker samt kryddor i en mixer eller matberedare (gurkan, sellerin och purjolöken kan var bra att skära i grova bitar innan), mixa tills det blir en relativt jämn smet. Pressa i citronen. Smaka av med socker och salt. Låt stå och ta till sig smakerna i minst ett dygn. Ät en varm dag.

3 kommentarer:

K sa...

Jag begriper inte hur jag kunde glömma sellerin i min variant.

Ätes din rumstempererad?

Vad var svaret på den andra grundtanken?

Kände du dig nöjd med dig själv och/eller den spanska kulturen när du ätit upp?

Louise sa...

Jag skulle vilja påstå att den ska ätas kylskåpskall om den intages i en miljö där temeraturen överstider 23 grader. Är det under 23 grander bör den ätas rumstempererad (med undantag för om man har feber då bör man alltid äta den välkyld).

Kanske en svag kännsla av en mycket god och trevlig tvål, men inte på något obehagligt sätt.

Jag känner att jag borde ha ätit den under en värmebölja snarare än under regnperiod! Jag kännde mig nöjd med mig själv efter en dag direkt efter tyckte jag att den inte smakade tillräckligt.
Om jag är nöjd med den spanska kulturen? Jag är i alla fall nöjd med min tolking av den. Annars har jag inte världens bästa koll på deras mat, när jag var i Barcelona förra året reste jag med en anorektiker så det blev inte så mycket njutningsfullt ätande, tyvärr.

陽春麵Star sa...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區