måndag 23 april 2007

Bara 240 g!

I helgen var det dags att baka med alla mina kanderade citrusskal. En ambrosiakaka tyckte jag skulle passa bra och dessutom något som jag aldrig förr har bakat! För att inte misslyckas tog jag den alltid så pålitliga Anna Bergenström till hjälp. Jag blev lite fundersam över de 240 grammen smör, men hon brukar ha så genomtänkta recept så jag droppade stillsamt i allt (kom samtidigt på att jag egentligen borde ha använt den burk med ghee som står och tar en väldig plats i skafferiet). Smeten blev helt sagolikt god och motvilligt så hällde jag det i formen och puttade in den i ugnen. Efter att ha låtit kakan dränks i apelsinsaft, svalna och glaseras så smakade jag på den och blev djupt besviken! Aldrig trodde jag att jag skulle tycka att en kaka var för fluffig men det var den och för flottig! Det kändes som att man hade en smörindränkt tvättsvamp som smälte sönder mellan tänderna. Dock bör ju sägas att den var godare dagen efter men ändå för fettdrypande. Nej, hade jag vetat bättre hade jag slevat i mig smeten istället!

5 kommentarer:

Jens sa...

Va tråkigt, ambrosiakaka som är så gott! En desserttårta/kaka kan ju vara hur fet och söt som helst (ju mer desto bättre) men en fikakaka äter man mer av så där får man dra ner på det.

Louise sa...

Jo den smakade ju lite bättre när den fick stå över natten, men jag är ändå missnöjd. Jag trodde också att ju mer desto bättre alltid funkade, men det fick jag ju äta upp!

K sa...

Det är alltid en sådan besvikelse när smeten är godare än slutresultatet.

Husmodern sa...

För fet? Är det möjligt??! Dock känner jag till problemet med en för god smet...

Louise sa...

Det blev flottigt i munnen när man åt den, jag tyckte inte om det. Jag funderar ändå på att göra om den bara för att få äta den extremt goda smeten!