onsdag 11 april 2007

Äggvita och kaffe?

Så vad gör man när man är rejält uttråkad, måste sitta framför en dator och heter Louise. Jo, man tittar på latte art videos på youtube och blir ännu mer uttråkad! Latte art kan väl vara lite kul men inte det viktigaste med kaffet och att titta på det på Internet är helt värdelöst. Det gör bara att jag vill gå upp till Cocovaja men det får jag inte för jag är fjättrad vid min kontorsstol!

En fråga som gnager i mitt huvud och som jag inte får någon klarhet i är: Vad ska jag göra med alla dessa äggvitor som jag har kvar sen påsk? Trots flera dagar med glace au four (som jag nu börjar tröttna på) finns det säkert fem vitor kvar i kylskåpet. Har ni, mina kära läsare några förslag på lager?

11 kommentarer:

Jessika sa...

Pavlova?

Louise sa...

Jo det är ju väldigt gott, men jag hade tänkt mig nåt som inte var maräng. Fast det kanske är svårt!

Jessika sa...

Sufflé?
Jag har recept på chokladkaka där man ska dela på ägg och använda hårt vispade äggvitor som jäsmedelmen det hjälper dig inte för då står du där med fler överblivna äggvitor.

Jens sa...

Färga dom med grön karamellfärg och använd som slime! :)

K sa...

Du kan antingen vispa dem hårt och ha dem på huvudet i stället för hatt, eller så kan du skärpa dig och lära dig göra suffléer en gång för alla.

Husmodern sa...

Men, jag är nyfiken på vad du gjorde med äggulorna??? Oscar II??
Var det min glace au four som inspirerade... ? : )

Louise sa...

Jessika: Sufflé har jag aldrig vågat mig på och nu är det ju faktiskt ingen idé jag gör av med fler gulor!

Jens: Det kanske är den ända utvägen, för slänga dem kan jag ju inte!

K: Åh, det hade varit en perfekt hatt när jag var fru moln när vi gjorde vårblommornas fest i ettan. Jag kanske kan vispa vitan och göra som molnlandskap!

Husmodern: Med ägg gulorna har jag gjort: Påsktårtan 5 vitor över, äggtoddy 2 vitor över, butterkaka 1 vita över och Jan Hedhs toastbröd 3 vitor över Totalt 11 vitor över men tydligen har jag använt 6.
Oj vilken äggfrossa det har varit, nästan lite obehagligt när man räknar ihop det!

Absolut efter att jag såg din glace au four har jag gjort det flera flera gånger! Det är så gott men jag måste ju variera mig lite.

Jessika sa...

Sufflé var inte så svårt när jag väl kom mig för att göra det (efter typ tio års långsamt närmande). Jag bestämde mig att nu attans ska det bli av. köpte små suffleformar och så vips. Riktigt bra blev det också. Det finns en suffléskola på Tasteline. Jag använde Köksskolans, utgiven av Allt om mat, bildinstruktioner.

Jessika sa...

En sak till, man använder alltid fler äggvitor än äggulor i en sufflé.

Louise sa...

Ja men då är det kanske det jag ska göra då! har du bloggat om den?

Jessika sa...

Nej, det har jag inte. Rätt nyligen jag gjorde den. Kan göra det om du vill, blogga alltså :).