söndag 29 april 2007

Mitt i ansjovishysterin!


Gitto håller på att tömma ansjovisburken och det gjorde även mig sugen på att göra det samma! Och det blev gott, gott, gott…

Liten kirskål och anjovispytt 3 port

3 l löstpackad kirskål
1 vitlöksklyfta
4 ansjovisfiléer
2 msk ansjovisspad
salt och peppar

Skölj, förväll och grovhacka kirskålen. Hacka även vitlök och ansjovis. Fräs vitlök och kirskål i smör i en stekpanna i någon minut ha sedan i ansjovisspad, salta och peppra. Servera med kokt ägg.

7 kommentarer:

Jens sa...

Hur mycket kirskål har du egentligen??? Nu ser det ut som spenat, ser väldigt gott ut! Är det anmält till ansjovistävlingen?

Louise sa...

Kirskål är ogräs som växer överallt, det verkar nästan bara som att det triggas av att man plockar det, plockar man en så växer det upp tio nya skott!

ansjovistävlingen är väl avslutad, jag är lite segstartad annars hade detta klart varit mitt bidrag, hur gott som helst!

Idag har jag planterat myskmadra till dig i kruka, den kommer med tåg i slutet på veckan.

Lagers tabberas sa...

Under sältåren - missväxtåren på 1700 och 1800 talet odlades kirskål som hushållsväxt i kålgårdarna. Men lika lite som man använder bark i brödet idag behöver man äta kirskål. Så djädrans bra smak är det inte på ogräset.
Däremot har ängsyra och ramslök högt upplyftande smak och passar alltså in i många olika kombinationer.
Ramslök har jag alldeles förbannat mycket av och det går bort och läggs allra längst in i hästdyngan där det är så djädrans varmt att ogräsfrön och gröda försvinner!

Louise sa...

Va!? Kirskål inte gott??? Jag fattar ingen ting, den har ju en bra mycket mer intressant smak är nässlor!

Louise sa...

och jag vet att ingenting är ett ord!

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

陽春麵Star sa...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色