söndag 29 april 2007

Mitt i ansjovishysterin!


Gitto håller på att tömma ansjovisburken och det gjorde även mig sugen på att göra det samma! Och det blev gott, gott, gott…

Liten kirskål och anjovispytt 3 port

3 l löstpackad kirskål
1 vitlöksklyfta
4 ansjovisfiléer
2 msk ansjovisspad
salt och peppar

Skölj, förväll och grovhacka kirskålen. Hacka även vitlök och ansjovis. Fräs vitlök och kirskål i smör i en stekpanna i någon minut ha sedan i ansjovisspad, salta och peppra. Servera med kokt ägg.

5 kommentarer:

Jens sa...

Hur mycket kirskål har du egentligen??? Nu ser det ut som spenat, ser väldigt gott ut! Är det anmält till ansjovistävlingen?

Louise sa...

Kirskål är ogräs som växer överallt, det verkar nästan bara som att det triggas av att man plockar det, plockar man en så växer det upp tio nya skott!

ansjovistävlingen är väl avslutad, jag är lite segstartad annars hade detta klart varit mitt bidrag, hur gott som helst!

Idag har jag planterat myskmadra till dig i kruka, den kommer med tåg i slutet på veckan.

Lagers tabberas sa...

Under sältåren - missväxtåren på 1700 och 1800 talet odlades kirskål som hushållsväxt i kålgårdarna. Men lika lite som man använder bark i brödet idag behöver man äta kirskål. Så djädrans bra smak är det inte på ogräset.
Däremot har ängsyra och ramslök högt upplyftande smak och passar alltså in i många olika kombinationer.
Ramslök har jag alldeles förbannat mycket av och det går bort och läggs allra längst in i hästdyngan där det är så djädrans varmt att ogräsfrön och gröda försvinner!

Louise sa...

Va!? Kirskål inte gott??? Jag fattar ingen ting, den har ju en bra mycket mer intressant smak är nässlor!

Louise sa...

och jag vet att ingenting är ett ord!