måndag 23 april 2007
Göra yoghurt?
Jag blev så nyfiken när jag i förra veckan läste om hur man gör sin egen yoghurt, så jag blev tvungen att testa! Så lätt det var, bara värma mjölk röra i lite yoghurt och sen låta det stå varmt över natten. Tyvärr blev yoghurten mer puddinglik än yoghurtig men jag ska experimentera lite mer och sen återkomma med ett mer exakt recept.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Haha, jag gjorde faktiskt också yoghurt häromdagen. Första gången... Har fått On food and Cooking av Harold McGee, så jag blir tokinspirerad hela tiden. Min blev alldeles seg, som långfil ungefär, men ändå god. Hm. Vi får experimentera vidare båda två.
Precis så blev min med, som långfil. Nu har jag köpt barista mjölk och hoppas på att det ska bli bättre, läste nånstans att det blir tjockare yoghurt om mjölkproteinerna är mer sönderslagna och de är de väl i den tror jag.
Skicka en kommentar