måndag 23 april 2007

Göra yoghurt?

Jag blev så nyfiken när jag i förra veckan läste om hur man gör sin egen yoghurt, så jag blev tvungen att testa! Så lätt det var, bara värma mjölk röra i lite yoghurt och sen låta det stå varmt över natten. Tyvärr blev yoghurten mer puddinglik än yoghurtig men jag ska experimentera lite mer och sen återkomma med ett mer exakt recept.

3 kommentarer:

Gitto sa...

Haha, jag gjorde faktiskt också yoghurt häromdagen. Första gången... Har fått On food and Cooking av Harold McGee, så jag blir tokinspirerad hela tiden. Min blev alldeles seg, som långfil ungefär, men ändå god. Hm. Vi får experimentera vidare båda två.

Louise sa...

Precis så blev min med, som långfil. Nu har jag köpt barista mjölk och hoppas på att det ska bli bättre, läste nånstans att det blir tjockare yoghurt om mjölkproteinerna är mer sönderslagna och de är de väl i den tror jag.

Louise sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.