måndag 12 mars 2007

En helg i Jönköping

Tillbaka i storstan efter en helg på Sveriges vägar. Så vad har hänt i helgen?
Jag har gett ketchup en chans! Jag har aldrig gillat den sötsliskiga tomatröran det kan nog bero på att jag inte är uppfödd på den som många andra, den har aldrig ingått i familjens basskafferi. När min kompis sa att hon blandade kycklig med ketchup och soja (och lite annat) till vår middag kände jag mig väldigt storsint när jag inte sa ett knyst om att jag inte gillar den röda geggan. Jag provsmakade lite och det var klibbigt och kladdigt och gott! Fast jag tänker trots allt inte köpa mig någon ketchup jag låtsas istället att jag kan göra egen!
Jag har också lärt mig att pomelo är bra färdkost. Den är ju lite pysslig att skala så det håller ju en sysselsatt och sen så är den inte så kladdig. För övrigt var det en blodpomelo som vi åt, den var god men vanlig pomelo (det verkar som att den ibland kallas för honungspomelo) är ju helt klart godare (den smakar mer plommon. Precis nu kom min kollega med veckans fruktkorg och den innehåller faktiskt plommon!).
En glad överraskning var att det fanns en fin marknad i Jönköping där man bland annat kunde hitta tyska delikatesskorvar! Grattis alla Jönköpingsbor!

12 kommentarer:

Husmodern sa...

Åh, jag älskar ketchup! Men bara till köttfärssåsbaserade rätter! Och på korv, såklart. Och jag skulle aldrig kunnat hålla tyst om att det där lät jätteäckligt, med soya och ketchup, uck! Duktigt av dig! : ) I en marinad kanske de kan samsas, men... det låter sådär, faktiskt!
Det får bli pomelo med Margharita nästa gång : )

Louise sa...

Jag litade på att min kompis skulle klara av att göra något ätbart! Hon är så väldigt kräsen med maten så det är ingen idé att tjafsa, men som tur är blev det ju faktiskt gott.
Pomelo och Margharita, absolut!

Christina W sa...

Jönköping är en trevlig stad och om du inte redan besökt så passa på nästa gång du är där (eller i Sthlm, Göteborg eller Malmö) och besök Oil&Vinegar

Louise sa...

Ja, Jönköping var trevligt och mycket sött, så många fina hus! Jag har ju redan åkt där ifrån, men jag får ta och kolla in Oil&vinegar i stockholm istället.

K sa...

Men varför tog du inga foton på korvarna?

Husmodern sa...

Oh, K you korvfetischist! Hihi!

Louise sa...

Men K det var ju inga korvar det var ju kyckling!
Idag ska jag däremot köpa korv, i den polska butiken på brännkyrkagatan. Deras korvar är supergoda!

Jessika sa...

Du är verkligen såld på pomelo, Louise ;).
Vi har alla våra laster. Gud vet att jag har ja, rätt många ;). Alla kopplade till mat, dryck och blommor (surprise!).

Louise sa...

Ja, jag är det! Men jag försöker att hålla behovet nere. Fast jag kunde ju inte motstå att köpa en pomelo på extrapris!

Jessika sa...

Bra i sammanhanget är ju att pomelos är så pass stora att man inte behöver köpa så många för att tillgodose typ, ett veckobehov ;).
Jag var på NKs mataffär (vet aldrig vad jag ska kalla den) men den affären som är så tjusig längst ner) och kompisen fick sån på billig pomelo. Hon vaktade fynden MYCKET noga tills vi hade betalat. Det tar alltid mycket tid för mig på NKs matavdelning för jat ska alltid kolla igenom vad som är nytt sen senast och sådär. Så du är ju inte ensam i pomeloträsket :).

Louise sa...

Skönt att höra! Min pomelo fyndade jag faktiskt på willys och just då gick faktiskt priset framför kvalitén. Den var lite svampig i skalet men smakade bra i alla fall!

Lagers tabberas sa...

Vi äter Pomelo, eller Som å som den heter på Thai, var och varannen dag nu. Läs mer här