tisdag 20 mars 2007

Picklade tomater

Jag blir lätt besatt av vissa livsmedel och då äter jag dem till allt en period. I julas var det lime pickels nu är det polsk picklad tomat. Jag köper mina tomater i den polska delikatessbutiken på Brännkyrkagatan, som förövrigt har väldigt god polsk korv! Egentligen tror jag att det är löjligt lätt att lägga in dem själv men det tar nog några månader innan de är klara.
Tomaterna är goda till och i det mesta både varma och kalla, men de tar lätt över så man ska gilla smaken. I helgen gjorde jag saras pålägg (men med vanlig grädde), med tre picklade tomater i blev det en fantastisk dipp, enligt säkra källor smakade det polen.

3 kommentarer:

Jens sa...

Min kompis har polska föräldrar och han har lovat att gästblogga om polska pålägg, är tydligen en hel vetenskap!

Louise sa...

Det ser jag fram emot att läsa om!

Jessika sa...

Åh jag är också sådär! Matperiodare. Just nu är det kyckling av någon anledning.