torsdag 1 mars 2007

Tryffelskola

Jag vill bara upplysa alla mina läsare att jag nu ska ta mitt förnuft till fånga och börja i tryffelskola. På måndag får ni gärna följa med ut på det stora tryffeläventyret! Jag ska lyckas, jag vill så gärna bli en tryffelälskare!

12 kommentarer:

Jens sa...

Jippiejippie! Lycka till!

Jag provade en vit tryffelolja idag på lunchen, mycket god. Tyvärr köpte jag den inte till mig själv utan det var en present. Om jag känner att jag har råd kanske jag går och köper mig en deciliter själv...

Louise sa...

Tack!
Det låter som en lyckad lunch! Jag bludar mig oftast genom lunchrumet för att slippa se alla aromatburkar, förpackningen ger mig kväljningar. Det borde vara förbjudet att ha aromatkrydda stående framme, det förpestar ju arbetsmiljön!
Jag letar just nu efter vilen typ av tryffelolja som jag ska införskaffa. vit svart dyr billig? Det kan ju vara att kasta pälor för svin om jag köper mig en dyr olja... kanske bättre att spara den dyra till tryffelskolan är över och jag kan uppskatta den.

kultursylt sa...

Precis vad jag och samhället har väntat på!

Jag ser som det självklara resultatet av denna utforskning av det tryffelpedagogiska fältet inkulderas som en del av nästa skolplan. Jag ska omedelbart upprätta en intressegrupp på riksdagen under namnet "Svensk tryffellobby". Möjlighetena är oändliga och behovet omättligt.

Ser fram emot att ta del av resultaten.

Louise sa...

Svenska skolan borde verkligen ta tryffelfrågan på ett större allvar!

K sa...

Du har inte tänkt på att det kan bli ganska dyrt? Att det kanske är bättre att vara tryffelintolerant? Man kan liksom inte odla sin egentryffel för att få ner priset.

Svenska tryffellobbyn sa...

Det verkar som att det finns alternativ för den prismedvetne tryffelkonsumenten. Gissar att det är som med alla varumärken att man betalar överpris för visa bara därför att... Asiatisk tryffel går att importera för ca en åttondel av det franska/italienska motsvarigheterna. Kanske något att rekommendera i försöks- och utbildningsverksamhet.

Om dessa tryfflar blivit bostade av barnarbetare eller levnadsglada conneseurer framgår ej.

Louise sa...

K: Jag hade inte tänkt att bli beroende, bara börja uppskatta tryffel lite bättre. det kan ju vara bra om jag blir bjuden på tryffel så känns det ju tråkigt att tycka att det är äckligt. vem vet jag kanske flyttar till gotland och skaffar mig en tryffelhund!

Jens sa...

Ett tips Louise! Starta en studiecirkel på något studieförbund och sök pengar som kan finansiera tryffelskolan

Louise sa...

Svenska tryffellobbyn: Det verkar ju helt klart billigare men det är fortfarande dyrt eftersom man måste köpa i 7 pack. Jag ska göra lite efterforsknigar i helgen och sen tror jag att tryffelskolan får starta med en teoridel!

Louise sa...

Jens: smart! Undrar om det räcker med att ha studiecirken på nätet?

Jens sa...

Det ska man kunna ha, så länge man har kursplan och tar närvaro, kolla folkuniversitetet.se. Om den är på distans vill jag vara med!

Louise sa...

Jag har mailat studiefrämjandet får de om de svarar...