fredag 2 mars 2007

Päronkompott

Missade att berätta om min jätte enkla och goda efterrätt igår. Man skär ett päron i valfri form lägger bitarna i en kastrull och häller över 2 msk citrusjuice (jag hade calamasi, men ta det som du har hemma) lägg också i några cm skårad vaniljstång. Sjud under lock i ca 5 min, rör om och njut av att se de små fina svarta prickarna på de krämiga päronbitarna.

13 kommentarer:

Jens sa...

Mums för päron! Kanske skvätta i lite päroncalvados? Har inget att blogga om själv idag så jag terroriserar mest här

Louise sa...

Päroncalvados skulle nog ha livat upp ännu mer.
Du får gärna hänga här det är bara trevligt!
Nu ska jag upp till det aromatfyllda lunchrumet, stackars mig!

Louise sa...

Det var inte så synd om mig, nästan alla aromatburkar var bortplockade! istället stod det en sesamolja flaska på bänken undrar vad som hänt?

Jens sa...

Det kanske är någon av dina kollegor som smygläser din blogg och låtit sig inspireras. Själv äter jag bulle och går på lunch först kl 13

Louise sa...

Man undrar ju... jag har inte sagt nåt om bloggen till dem, men de har kanske sett mina blickar mot aromaten!
Är bullen god?

Jens sa...

Jag mörkar lite med mitt bloggande för folk. Det är fånigt egentligen men jag skulle nog inte vilja att t.ex min brorsa läste min blogg. Han skulle mobba mig väldigt mycket!

Den är uppäten! Jorå den var god, en ganska enkel vetekrans med pärlsocker från Steinbrenner och Nyberg

Louise sa...

Jag berättar inte heller för alla om mitt bloggande, men min bror är nog den som uppskattar min blogg mest. Han har utsett sig själv till serendipisk mats marknadsförare.
Jag har två "vänner" som har slutat att ringa efter att jag berättat om min blogg!

Jens sa...

Vad är serendipisk mat?

Va!? Vad konstigt, varför då?

Louise sa...

Min sida heter ju det, precis som att din sida heter vänlig mat!
Serendipitet betyder att man tar till vara på något som uppstått av en slump, ett känt exempel är penicilinet, men ordet passar ju väldigt bra på matlagning som för mig ofta är slumpartat!

Att de inte hör av sig längre kan bero på att jag inte heller gör det lika mycket som förut, innan jag startade min matblogg så fick mina vänner mina betraktelser angående andra matbloggar på sms. Det var så jag underhöll mig på jobbet då, nu är det bloggen! Jag tror de tröttnade på mina ibland kanske lite överengagerade matsms!

De har svarat från studiefrämjandet, och man får ha distans medlemmar! Så du får jätte gärna vara med!

Jens sa...

Jo, men jag tänkte om du och din bror hade något som kallades serendipisk mat utanför bloggen. Det är annars ett väldigt trevligt ord det där serendipitet

Sjyst! Maila mig på mozzer72@hotmail.com om det blir av

Louise sa...

Absolut!
Trevligt med dubbel z!

Anonym sa...

Kära syssling!
Både Heffidor o jag besöker din blogg flitigt, den är mycket inspirerande! Speciellt gillar jag att du puffar för bovete, min favoritkost framför (nästan) allt annat. Kramar//Anna

Louise sa...

Kul att ni gillar den!
Visst är bovete fantastiskt till det mesta. Det känns lagom nyttigt, inte för grovt men ändå mer matigt än vetemjöl.
Kram!