onsdag 14 mars 2007

Mera kakor!

Jag har under en tid letat efter kanderade citronskal både i butik och som recept men utan något tillfredsställande resultat. Så gick jag in i minihälsokostbutiken i Enskede (Hälsokostaffären är lika stor som en liten kiosk) och där fann jag kanderade apelsiner. Det kan funka som substitut tills jag hittar ett bra recept på kanderade citron-/pomeloskal. Varför har jag varit så desperat efter dessa ska då? Svaret är självklart att de behövs i småkakor!

Apelsin- och chokladkakor 12 st

1 ½ dl havreflingor
1 dl vetemjöl
½ råsocker
5 st kanderade apelsiner
20 g choklad
75 g smör, rumstepererat
1 ägg

Skär apelsinerna i småbitar, hacka chokladen. Blanda alla torra ingredienser med varandra lägg sedan i det osmälta smöret och kläck i ägget, vispa sedan ihop det hela med elvisp. Gör små bollar, lägg på plåten och tryck ut dem lite. Grädda i 10 min i 200º.

4 kommentarer:

Jens sa...

Du vill alltså ha kanderade apelsiner och inte bara apelsinskal? Här är ett recept på skal från härliga aglio e olio: http://agliolio.blogspot.com/2006/02/arance-canditi-kanderat-apelsinskal.html. hon vet säkert hur man gör hela också...

Louise sa...

Nej, tanken från var bara skal men jag fick bara tag på hela. det är bättre med bara ska för i de här hela fanns det kärnor!
Tack, nu slipper jag leta nu ska det bli skal av alla slag!

K sa...

Menar du att du var hos Géné? Varför springer du runt i Enskede?

Louise sa...

Jag är barnvakt där ibland, kunde inte låta bli att gå in i den lokala hälsokosten. Jag tänkte på dig när jag var där och spanade efter ditt öga men jag tror inte att jag såg det!