Jag har gjort ett försök att lägga in peppar. Jag tror att jag har lyckats, men jag låter burken stå i några dagar och sen kommer utlåtandet.
Så här gjorde jag:
Koka grön färsk peppar i 1 dl vinäger blandat med 1 dl vatten i en timme, se till så det inte kokar torrt. Jag lät även curryblad och ajwanfrö koka med och lite honung. Efter en timme var det rätt konsistens, när man biter så låter ett litet klick och sedan är de mjuka inuti och starka.
torsdag 22 mars 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Varför ska man lägga in peppar?
Det finns ju färdiga burkar med innlagd peppar, de är ju goda men det är ju roligare om man kan göra det själv.
Tack för tispet!
Jag upptäckte färsk grönpeppar i kylen i kinabutiken jag brukar handla i, först i denna veckan och tänkte att "det måste jag testa", sen visste jag inte vad jag skulle göra med den, så hittade jag ditt recept lagom lägligt. :-)
Tur att jag prenumererar på din blogs rss-flöde :-).
Skicka en kommentar